Skip to main content

Nooit meer van de ene praktijk naar de andere

Bij tandartspraktijk Dental Luxe bieden wij een breed scala aan tandheelkunde. Omdat wij nagenoeg alle disciplines zelf in huis hebben, kunnen wij je een passende behandeling bieden zonder dat je van de ene praktijk naar de andere wordt doorverwezen. Bijkomend voordeel is dat we je gebit goed kennen en dat je in alle levensfasen bij ons terechtkunt. Van melkgebit tot Invisalign beugel. En van implantaat tot kunstgebit. Ook zijn wij gespecialiseerd in cosmetische behandelingen als facings en bleken, en maken we 3D-geprinte bitjes om tandenknarsen tegen te gaan.

Periodieke controles en vullingen

Een goed gebit begint met dagelijkse verzorging én periodieke controles. We adviseren om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan. Daarbij screenen we op gaatjes, de stand van je tanden, mondaandoeningen en de conditie van je tandvlees. Eén keer per twee jaar raden wij aan om röntgenfoto’s te laten maken. Van buitenaf is niet altijd alles goed zichtbaar en zo kunnen we ook inzetten op preventie. Mocht je toch een gaatje, uitgevallen vulling of afgebroken tand hebben, dan signaleren we dat vroeg en verhelpen we dat op deskundige wijze.

Mondhygiëne en gebitsreiniging

Voorkomen is beter dan genezen. Onze mondhygiënisten adviseren je hoe je jouw gebit het beste schoon en gezond kunt houden. Zij verwijderen tandplaque, aanslag en tandsteen en helpen je hiermee je mond en vooral je tandvlees zo gezond mogelijk te houden. Kinderen met een grotere kans op het ontwikkelen van gaatjes, raden wij aan vaker een bezoek te brengen aan de mondhygiënist. Dat kan bijvoorbeeld hand in hand gaan met een bezoek aan de tandarts.


Kronen en bruggen

Wanneer je tanden of kiezen mist, kan daar een kroon of een brug voor in de plaats komen. Die lijkt zoveel mogelijk op de oorspronkelijke vorm van je tanden en zorgt ervoor dat je weer goed kunt eten en praten. Ook krijg je je mooie lach weer terug. Een kroon is een metalen of porseleinen kapje dat precies over de afgesleten tand of kiest past. Een brug bestaat uit twee kronen of implantaten met daartussen een tandververvanger. Kronen en bruggen zijn maatwerk, waarvoor je twee tot drie keer naar onze praktijk komt. De kroon of brug zelf laten wij maken in een tandtechnisch laboratorium.

Wortelkanaalbehandelingen

In de wortel van tanden en kiezen zitten één of meerdere ‘kanaaltjes’ met bindweefsel, zenuwen en bloedvaten, die helpen om je gebit gezond te houden. Wanneer daar bacteriën in terechtkomen, kan deze ruimte ontstoken raken. Een infectie in het wortelkanaal kan erg pijnlijk zijn, hoewel je er niet altijd iets van merkt. Bij een wortelkanaalbehandeling verwijderen wij de aangetaste zenuw, zodat de ontsteking niet verder gaat naar je kaakbot. De pijn en gevoeligheid nemen na de behandeling snel af. Vermoed je dat je een wortelkanaalbehandeling nodig hebt? Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak.

Implantaten

Een implantaat is een aantrekkelijke manier om ontbrekende tanden en kiezen permanent te vervangen. Het bestaat uit een schroefdeel met daarop een kroon of brug. Het schroefdeel vervangt je tandwortel en brengt onze implantoloog aan in het kaakbot. Daarvoor is het noodzakelijk dat je kaakbot volgroeid is (meestal tussen 18-25 jaar) en dat er voldoende gezond kaakbot aanwezig is. Dit bot slinkt namelijk als er tanden of kiezen worden getrokken. Mocht dit het geval zijn, dan kan onze implantoloog ook een bothersteloperatie uitvoeren om dit op te lossen. Wat nodig is voor jouw gebit, wordt zorgvuldig en deskundig bepaald.

Daarbij werken we samen met Nobel Biocare, onze implantatenpartner, die alvast het volgende filmpje met je deelt over het aanbrengen van een implantaat.


Kunstgebitten

Wist je dat in Nederland ongeveer drie miljoen mensen een kunstgebit hebben? Daarbij maken we onderscheid tussen een volledige of gedeeltelijke prothese. Een volledig kunstgebit ligt los op het tandvlees, maar kan ook met behulp van implantaten vastgeklikt worden, waardoor het beter blijft zitten. Deze methode wordt onder voorwaarden vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Bij een gedeeltelijke prothese maken we gebruik van je eigen hoektanden of kiezen, als die nog niet verloren zijn gegaan. In beide gevallen is een aantal stappen nodig om een kunstgebit aan te meten. Daarbij werken onze tandarts en implantoloog nauw samen met de tandtechnici van Vink Tandtechniek voor het maken van een passend gebit.


Invisalign beugels

Er is een nieuwe generatie beugels op de markt, die gebruikmaakt van een andere techniek dan slotjes. Invisalign. Het woord zegt het al, dit type beugel zet je tanden recht zonder dat het zichtbaar is! Dus wél een beugel, maar ook een mooie lach. Als je bedenkt dat 75% van alle jongeren een beugel draagt, is dat een hele welkome nieuwe techniek. Op basis van computergestuurde berekeningen wordt bepaald welke correctie nodig is en hoe lang je de doorzichtige bitjes moet dragen. Onze tandartsen zijn opgeleid door Invisalign en gespecialiseerd in het aanmeten van dit soort onzichtbare beugels. Maak een afspraak en ontdek of Invisalign iets voor jou is.


Facings en bleken

Wil jij graag wittere tanden, een spleetje opvullen of een afgebroken tand laten repareren? Wij zijn ook gespecialiseerd in cosmetische behandelingen. Je kunt bij ons terecht voor facings, bleken en vormcorrectie van je tanden. Een facing is een dun laagje tandkleurig vulmateriaal, waarmee we verkleurde of scheve tanden kunnen maskeren of spleetjes en afgebroken hoekjes kunnen opvullen. Zijn je eigen tanden mooi van vorm? Dan kom je in aanmerking voor professioneel bleken. Onze tandarts en mondhygiënist vertellen je er graag meer over.


Behandelingen onder narcose

Heb je ooit een nare tandartservaring gehad of voel je je al angstig worden bij de gedachte aan de tandarts? Je bent niet de enige! Zo’n 40% van de volwassen Nederlanders geeft aan bang te zijn voor een behandeling. Ongeveer 12% is zelfs zeer angstig, waardoor periodieke controles vaak worden overgeslagen en er niets wordt gedaan aan gebitsproblemen. Bij tandartspraktijk Dental Luxe willen we je graag helpen en op je gemak stellen. Daarom kun je bij ons een behandeling onder volledige narcose ondergaan. Dat is uniek in de regio. Daarvoor werken wij samen met een ziekenhuisteam en een anesthesist. We beginnen met een intake, maken foto’s van je gebit en spreken de hele gang van zaken rustig en duidelijk met je door. Dit is ook mogelijk als je geen patiënt bent on onze praktijk.


Digitale tandheelkunde

Digitalisering is niet meer weg te denken uit onze praktijk, waardoor berekeningen en behandelingen steeds nauwkeuriger worden. Dat begint bij het monitoren van je gebit via röntgenfoto’s, zodat we jaar in jaar uit kunnen zien hoe jouw gebit zich ontwikkelt. Ook voor het aanmeten van kronen, bruggen, implantaten, Invisalign beugels en facings is computergestuurd inzicht in je gebit onmisbaar. In onze praktijk gaat dat hand in hand met de nieuwste software en apparatuur van Cerec en CBCT. Daarmee kunnen we 3D-foto’s en modellen van je gebit maken en bijvoorbeeld bitjes printen om tandenknarsen tegen te gaan. Digitale tandheelkunde heeft de toekomst. Wij zorgen dat onze kennis en apparatuur steeds up-to-date zijn.

Waarom Tandartspraktijk Dental Luxe?

  • Vriendelijk en deskundig team

  • Moderne praktijk
  • Specialistische behandelingen
  • Alle tandzorg onder één dak
  • Voor het hele gezin
  • Nieuwste apparatuur en technieken